Szerző Téma: Szerver Készítés - 2013  (Megtekintve 65522 alkalommal)

Nem elérhető [VIP]Disco

  • VIP
  • Professional
  • *
  • Thank You
  • -Given: 6
  • -Receive: 265
  • Hozzászólások: 370
  • Segített: 595
  • ρяємιυм υѕєя <3
Szerver Készítés - 2013
« Dátum: 2013-07-06, 08:26:55 »
2013-as Szerver Készítés


Valamit nem sikerül megcsinálni, vagy nem értesz valamit? ide kattintva tudsz segítséget kérni!


A 2013-as fájlok tulajdonságai:

- Eredeti 2013-as GF kliens
- 36071 revíziójú indító
- Kosztüm rendszer
- Energia rendszer
- Pet rendszer
- Mount rendszer
- Devils Catacomb
- Pók kazamata 3
- SkyBox
- Auto Potik
- Eredeti GF-es vért füstölés
- 4 Csatorna
- Béta mobok (bugtalanítva, nem dob ki a szerver ha leüt a földre)
- Béta felszerelések
- Béta mapok
- Béta hajak
- Kick Hack fix
- Api Tool fix
- Maximum szint 105
- Biológus küldetések
- Ring effektek


Letöltés & Telepítés


- VirtualBox
 - Notepad++
  - 2013-as szerverfájl MEGA
   - 2013-as kliens
    - Kliens Csomagoló

Miután az összes szükséges dolgot letöltötted, telepítsd fel őket.<< A szerver elkészítése és tesztelése >>Inkább videón szeretném megnézni, hogy hogyan kell elkészíteni a szervert...
<a href="http://www.youtube.com/v/EJ3tAyBKAz0" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/EJ3tAyBKAz0</a>Virtuális Gép létrehozásaIndítsd az előbb telepített VirtualBox-ot és kattints az Új gombra. A megjelenő ablakban a Név-hez írj be egy tetszőleges nevet, Típus-nál válaszd ki a BSD-t, Verzió-nál pedig a FreeBSD (64 bit)-et. A következő ablakban kell megadnod, hogy mennyi memóriát szeretnél adni a virtuális gépnek, itt minimum 768MB-ot adj. Most a következőben ki kell választanod, hogy új merevlemez legyen létrehozva, vagy létezőt szeretnél használni. Itt természetesen válaszd ki a Létező virtuális merevlemez használatát és tallózd be az előbb letöltött majd kicsomagolt 2013-as szerverfájlt, majd kattints a Létrehozás gombra.
Most láthatod, hogy elkészült a virtuális gép, bal fennt most kattints a Konfigurálás gombra, utána pedig menj a Rendszer > Alaplap menüpontba. Itt a Lapkakészlet menüpontban válaszd ki az ICH9-et és pipáld be az alatta lévő IO APIC engedélyezése opciót. Sajnos az IO APIC engedélyezése miatt egy kicsit lassabb lesz a virtuális gép ezért célszerű a Processzor fülön kiválasztani több magot amennyiben erre lehetőséged van, azt viszont ne feledd, hogy ehhez engedélyezned kell BIOS-ban a Hardveres virtualizációt. Most jön az utolsó lépés, a baloldali menüpontok közül válaszd ki a Hálózatot, azon belül pedig a Csatlakoztatva ide menüpontnál a Bridge-elt kártyát. Egyértelműen most kattints az OK gombra és ugorj a következő lépésre...
 


Virtuális Gép indítása & KonfigurálásaVirtualBox-on belül most látható a nemrég létrehozott virtuális gép, kattints rá jobb gombbal és válaszd ki a Start-ot. Várj addig amíg ezt a képernyőt nem látod, utána pedig írd be, hogy FSCK. Most kérdéseket fog feltenni amire mindig Igen-el kell válaszolni, tehát Y-t kell nyomni a billentyűzeten majd Entert ütni. Miután az összes kérdésre Igen-el válaszoltál akkor az alábbi képernyőt fogod látni, ide pedig írd be, hogy reboot. Várj amíg újra nem indul a rendszer és nem látod ezt a képernyőt. Amikor megjelenik az előbb említett kép akkor az alábbi információkkal be tudsz jelentkezni:

Felhasználónév: root
Jelszó: 2013

Miután sikeresen bejelentkeztél a 2013FilesV2# utána írd be, hogy sysinstall. Most keresd meg a Configure menüpontot majd válaszd ki, azon belül a Networking-et, végezetül pedig kattints az Interfaces-re. Most fel fog jönni egy ablak amin választanod kell, válaszd ki az em0-t, tehát a hálózati kártyádat és nyomj egy Enter-t. A következő kérdésnél válaszd a No-t, majd a Yes-t. Most várd meg amíg "Scannel", utána pedig amíg nem látod ezt a képernyőt. Itt a Host-hoz írd be a saját oldaladat és kész is vagy, válaszd ki az OK gombot. Utána Cancel > Cancel > Exis Install. A megjelenő 2013FilesV2#-höz pedig írd be, hogy reboot. Várd meg amíg újraindul a rendszer és nem látod újra a bejelentkező képernyőt, ahol az alábbi adatokkal tudsz belépni:

Felhasználónév: root
Jelszó: 2013


Miután sikeresen bejelentkeztél a 2013FilesV2# után írd be, hogy m2 start, ezzel tudod elindítani a szervert. A parancsok itt találhatóak amiket használhatsz a későbbiekben:

m2 help-de - Megjeleníti a német nyelvű súgót
m2 start - Elindítja a szervert
m2 stop - Leállítja a szervert
m2 lg - Törli a logokat
m2 make - Küldetések "compile"-olása

Miután beírtad, hogy m2 start meg fogja kérdezni, hogy hány CH-t szeretnél indítani, itt most egyértelműen válassz csak egyet, többre nem lesz szükséged. Most várj amíg az alábbi képernyőt nem látod ami azt jelenti, hogy sikeresen elindult a szervered.


Kliens módosítása & Belépés a játékba

Most az előzőleg letöltött 2013-as klienst csomagold ki és menj a pack mappába, itt válaszd ki a root.epk/eix fájlokat és másold be őket egy üres mappába. Miután ezekkel megvagy csomagold ki az előbb letöltött Csomagoló.zip-et és másold a benne lévő fájlokat a root.epk/eix mellé az üres mappába. Indítsd el a Csomagoló.exe-t és írd be, hogy root és kattints a Kitömörítés gombra. Láthatod, hogy most létrehozta a Source mappát és belerakta a root.epk/eix tartalmát, itt keresd meg a serverinfo.py fájlt és nyisd meg Notepad++-al majd a benne lévő IP címeket írd át arra amit a sysinstall IPv4 Address-nél láttál. Miután ezzel elkészültél mentsd el a módosításokat és nyisd meg újra a Csomagoló.exe-t, újra írd be, hogy root most viszont kattints a Betömörítés gombra. Az elkészült root.epk/eix fájlokat pedig másold vissza a kliensed pack mappájába és indítsd el a főkönyvtárban található 2013erv2(alternativ).exe fájlt és jelentkezz be a játékba az alábbi adatokkal:


Felhasználónév: admin
Jelszó: invoice

<< Kapcsolódás az Adatbázishoz >>Letöltés & Telepítés

- Navicat

Miután az összes szükséges dolgot letöltötted, telepítsd fel őket.Kapcsolódás az adatbázishoz


Indítsd el az előbb letöltött és telepített Navicat-ot és kattints a Connection gombra, majd a MySQL-re. Első lépésben a Connection Name-hez írj be egy tetszőleges nevet, ez fog megjelenni baloldalt a kapcsolatoknál. Host name/IP address-hez az IPv4 Address-nél szereplő IP címet kell beírni, vagy egyszerűbben azt amelyet a serverinfo.py-be írtál. Port maradhat 3306-on, a User Name pedig szintén maradhat root-on. Password-höz pedig invoice a jelszó, tehát összefoglalva:

Connection Name: Akármi lehet, te választod ki.
Host Name/IP address: IPv4 Address-nél szereplő IP
Port: 3306
User Name: root
Password: invoice<< Új felhasználó létrehozása majd beállítása GM-nek >>Új felhasználó létrehozása


Az előbb említett módon kapcsolódj fel az adatbázisra és a baloldalt látható adatbázisok közül válaszd ki az account adatbázist, dupla kattintással nyisd meg. Most látható váltak az adatbázisban szereplő táblák, itt most az account táblára lesz szükséged, ez tartalmazza a regisztrált felhasználókat a szerveren. Nyisd meg dupla kattintással és adj hozzá egy új sort a lenti + gomb segítségével. Elsőként töltsd ki az ID-t, ide írj egyel nagyobb számot mint az alatta lévő felhasználónak van, tehát itt 2 szerepeljen. Következő a login, ez a felhasználónév. Ide egyértelműen azt írsz be amit szeretnél, arra azért egyértelműen figyelj, hogy ne legyen túl hosszú. Most a password jön, ez a felhasználónévhez tartozó jelszó, az alatta lévő felhasználónak láthatod, hogy nem egyszerű karakterekből áll, neked is így kell beírnod a jelszót az új felhasználóhoz. Az alábbi oldal segítségével könnyen átkonvertálhatod a jelszavadat MySQL5-re, mert arra van szükséged. Egyértelműen a Password mezőbe írd be azt amelyet jelszóként szeretnél használni és kattints a Generate gombra, miután elkészült a konvertálás tekerj le egészen a MySQL5-ig és az ott található karaktereket másold ki, majd másold be az account tábla password mezőjébe. A többi opciót már nem kötelező kitölteni, azonban a social_id mező kitöltése ajánlott, mert az a karaktertörlő kód. Természetesen ide is tetszőleges dolgot írhatsz be, pl 1234567-et.Karakter beállítása GM-nek


Ehhez megint az előzőleg már leírt módon csatlakozz fel az adatbázisra, csak most az account tábla helyett az admin táblát nyisd meg. Miután ez megvan az account táblában szereplő ID-t, Felhasználónevet, jelszót egyszerűen másold át ebbe a táblába. Tehát:

ID: account táblában szereplő ID
admin: account táblában szereplő felhasználónév
password: account táblában szereplő jelszó

Most csukd vissza ezt az adatbázis, mert erre már nem lesz szükséged és nyisd meg a common adatbázist. Itt keresd meg a gmlist táblát és dupla kattintással nyisd meg. mID-hez az előzőleg már kibeszélt ID-t írd be, mAccount-hoz pedig a felhasználónevet, míg az mName-hez pedig annak a karakternek a nevét a felhasználón amelynek GM jogot szeretnél adni. Az mContactIP-t, illetve az mServerIP-t is állítsd ALL-ra. mAuthority mezőnél lehet beállítani azt, hogy milyen joga legyen az adott karakternek PLAYER az egyszerű játékos, míg az IMPLEMENTOR a legnagyobb, tehát természetesen felfele nő. Miután beállítottál mindent újra kell indítanod a szervert, ezt FreeBSD-n belül a reboot parancs kiadásával tudod megtenni.


<< FTP-re való kapcsolódás és FTP használata >>Letöltés & Telepítés

- FileZilla

Miután az összes szükséges dolgot letöltötted, telepítsd fel őket.


Kapcsolódás


Első lépésben indítsd el az előbb feltelepített FileZilla-t, majd kattints bal fennt erre a gombra, majd a megjelenő ablakban bal lennt kattints az Új Állomás gombra és írd be az állomásod nevét, akármilyen nevet adhatsz neki. A következő opció a Cím, ide az IPv4 Address-nél szereplő IP címet, porthoz pedig 22-őt írj. Most a Protocol-t kell kiválasztani, itt az SFTP - SSH File Transfer Protocol legyen kiválasztva, alatta pedig a Logon Type Normál legyen. Felhasználónévhez root-ot , jelszóhoz pedig 2013-at írj, majd kattints az OK gombra. Most már sikeresen elmentetted az állomást a megadott adatokkal, ha kapcsolódni szeretnél akkor egyszerűen csak kattints az előbb említett gombnak a jobboldalára ahol az állomást létrehoztad, majd válaszd ki a saját állomásodat. Amennyiben a csatlakozás sikeres akkor ezt a szöveget olvashatod majd fennt: "Állapot:   A könyvtár listázás sikerült"


Adattovábbítás

Elsőként csatlakozz fel FTP-re az előzőleg leírtak alapján, miután a csatlakozás sikeres jobb oldalon fogod látni a távoli gépen található fájlokat, bal oldalon pedig a saját számítógépedet. Egy fájlt vagy mappát letölteni nagyon könnyű, egyszerűen csak markold meg és dobd át bal oldalra, a saját számítógépedre. Feltölteni is ilyen egyszerű, bal oldalról csak dobd át jobb oldalra.<< Honlap készítése >>


Első lépésben szükséged lesz egy tárhelyre és egy domain-re, ezeket akár ingyen is szerezhetsz pár olyan szolgáltatótól ahol adnak ingyeneseket, persze nem .hu, stb...végződéssel. Ha szeretnél egy kicsit költeni akkor már akár havi 600 forintért tudsz bérelni a GoDaddy-nél. Miután sikeresen megszerezted keresd meg az FTP adatokat, ezeket általában E-mail-ben kapod meg, de az oldalad admin paneljén is megtalálod. Csatlakozz fel FTP-re úgy ahogyan azt már fentebb tanultad, egyszerűen annyi a különbség, hogy itt a porthoz 21-et írj. Ha a kapcsolat sikeres volt akkor szokásosan jobb oldalon látod a távoli gépen található mappákat és fájlokat, míg bal oldalon a saját gépedet. Most szükség van egy oldalra, ebből nagyon sokat találsz akár itt a fórumon, akár külföldi oldalakon is. Én most MT2GS CMS-t fogok használni, mert számomra ez a legjobb, letölteni ide kattintva tudod. Miután letöltötted töltsd fel FTP-re a letöltött .zip tartalmát és bőngésződben nyisd meg ezt az url-t: http://teoldalad.hu/install.php
Kezdődhet a weboldal telepítése, ehhez előszőr arra lesz szükség, hogy a routeredben meg legyen nyitva a 3306-os port arra az IP címre amelyikről a szerver fut. Ahhoz, hogy egy portot meg tudj nyitni be kell menni a Router menüjébe, a router menüje a Default Gateway IP címnél érhető el, Start > Parancssor > ipconfig/all
Itt keresd meg a Default Gateway-t és a mellette lévő IP címet írd be a böngésződbe, tehát például: 192.168.1.1
Most kérni fogja a hitelesítést, írd be a Felhasználónév illetve a Jelszó párost, ez alapértelmezetten általában admin, admin szokott lenni. Kezdődhet a port nyitás, erről sajnos nem tudok bővebben írni, mert mindenkinek más fajta Routere van, ebből adódóan pedig mindenkinek máshogy néz ki a menüje. Erre az oldalra kattintva viszont több információt tudhatsz meg, így már percek alatt sikerülni fog a port megnyitása. Most menj vissza a saját oldaladra, tehát a  http://teoldalad.hu/install.php-re és indulhat az adatok kitöltése. Ez a lépés nagyon egyszerű, úgy töltsd ki a dolgokat ahogy ezen a képen látható. Miután ezzel elkészültél menj vissza FTP-re és töröld ki az install.php-t. Ezzel el is készültél, a honlapod működőképes és regisztrálhatnak is a játékosok.
« Utoljára szerkesztve: 2015-01-05, 20:18:14 írta [VIP]Disco »