Szerző Téma: Vitassuk meg! Szerver készítés 2014/2015-ben. Minek kell ma megfelelni?  (Megtekintve 25823 alkalommal)

Nem elérhető Hook

 • Beginner
 • Thank You
 • -Given: 3
 • -Receive: 2
 • Hozzászólások: 6
 • Segített: 3
A korrupcióhoz illetve a korrupt viselkedésről szeretnék én is írni pár sort.

Nekem is volt szerencsém ilyen kis "körbejáráshoz" mint amiről Pisti95 is beszél.
Megközelítőleg 6-7 hónapja dolgozok egy projekten és természetesen figyelemmel kísérem a hazai és a nemzetközi kínálatot. Sajnos jómagam is azzal találkoztam a legtöbbet, hogy a szerver alapvető szabályrendszere hiányos vagy éppen nincs is (ez a legjellemzőbb) így a nagy közösségi oldalon agyon Hipe-olt
(click to show/hide)
szerverekre tévedő egyszerű játékot/kikapcsolódást kereső személy nem azzal szembesül amit ígérnek..

A GM (GameMaster) már nem azt a funkciót látja be amire ő hivatott lenne, sokkal inkább egy "kivagyokén" őrültet. A hierarchia felsőbb személyeiről nem is beszélve.

Az a játékos aki csak szeretne egy kis kikapcsolódást a nehéz és fárasztó munka/iskola után, valamilyen módon elakad a játékmenetben ezért a Support-hoz fordulna aki jelen esetben az a személy aki nem tud kellő tisztelettel segítséget nyújtani a játékosnak mert ő a helyi "félisten" a logó miatt a feje fölött.

Továbbmenvén az útvonalon felkerestem pár külföldi szervert is, hogy legyen összehasonlítási alapom.
A probléma nem az, hogy Magyarországon sok a szerver és szét oszlanak a játékosok mert nagyon sok Német/Román szerver van amik egytől egyig 200 feletti játékosszámmal rendelkeznek.
A Magyar szervereknél a probléma, nagyon kifejező a játékosok elmennek ha:
 - Nincs vagy nem megfelelő minőségű a Support
 - Hibás vagy rosszul átgondolt a kliens (???)
 - A csapat nem tartja be a szabályokat
 - Ha nincsenek szabályok

A legnagyobb probléma viszont tényleg az, hogy a tulajdonosok elvárják a játékosoktól a pénz ráfordítását a szerverre. Pedig ez egy olyan ördögi kör, aminek nem a pénzzel kell kezdődnie hanem a munkával. Fejlesztés-teszt-teszt-játék-fejlesztés-pénz. Kis hazánk szerver tulajdonosainak jelentős része nem azért dolgozik a szerveren, hogy az a lehető legtökéletesebb legyen hosszútávon, hanem az a lehető legtöbb pénzt adja számára rövid távon.
Ezt a sort napestig folytathatnám és már nem is tudom honnan indultak a gondolataim.
Lényegében a GM-eket kell nagy odafigyeléssel meg választani akkor ha nem is teljesen, de minimálisra csökkenthető a korrupció. Ha pedig a hal fejétől bűzlik a hely.. Nincs mit tenni tova kell röppenni egy másik helyre.
« Utoljára szerkesztve: 2015-01-29, 22:28:04 írta Hook »

Nem elérhető AndroidGuy

 • Trainee
 • *
 • Thank You
 • -Given: 4
 • -Receive: 98
 • Hozzászólások: 101
 • Segített: 51
 • Takarító
Nem kōtekedés, mert valamennyire egyet értek a próblémával, de nem bírom ki: //sajnálom tényleg nem kōtekedés//
„Német/Román szerver van amik egytől egyig 200 feletti játékosszámmal rendelkeznek.”
De azt is nézd, hogy az álltalad említett konkrét két ország területileg és lakosságilag is mennyivel nagyobb, így magától értetődik, hogy tōbben vannak azokon a szervereken! (Meg ugye a minőség beli különbség ;))
De a lényegen ez sem változtat!

Szerintem az sem említésre méltatlan, hogy itt a legtōbb „szerver tulaj"-nak, nem hogy programozói, de még csak informatikai alap ismerete is alig van! Így viszont nehéz boldogulni főleg a források kijōtte/elterjedése óta, lassan kijōnnek olyan szerverek amik majd magasra teszik a képzeletbeli lécet! Akkor majd egy alap VZ pár szó átírásával nem lesz elegendő, csak ki kell várni ezt az időt! :)
"Yolo! Avagy Carpe Diem hülyéknek. Vágy amit akartok."

Nem elérhető Hook

 • Beginner
 • Thank You
 • -Given: 3
 • -Receive: 2
 • Hozzászólások: 6
 • Segített: 3
Kiemelném, a "minőség beli különbséget".
Persze az országok területileg és népességileg is nagyobbra duzzadtak mint mi ezért egyértelmű, hogy többen lesznek egy játékszerveren (legalábbis a szerver indulásánál).
Ami a legjobban meglepett, hogy nagyon sok Magyar is játszik ezeken a szervereken.
Kivétel nélkül ahol megfordultam a regisztrációt és a karakterlétrehozást követően nem telt el 20-30 perc de 4-5 Magyar játékos tette fel a kérdést, hogy "Magyar vagy?"..
Persze aztán beszélgettünk elég sokat, hogy miért ott miért nem valamelyik hazai szerveren van, kivétel nélkül a válaszban benne volt a "drága, addolt, korrupt, minősíthetetlen" jelző..

A technológia fejlődésével pedig a "tulajdonosoknak" egyre kevesebb szüksége van az informatikai vagy esetleg uram bocsáss "C" ismeretre. Elég, ha beírod keresőbe a megfelelő keresőszót és 100ezer yutub training videót találsz. A VZ-pedig nagyon kiváló alapnak arra, hogy tanuljon. Stabil és működik rendesen a probléma akkor kezdődik amikor nyit vele egy szervert és kicsit szeretné megpiszkálni aztán ráomlik az egész és ezt a játékosok nem szívlelik.
A remény pedig, hogy eztán a léc magasabbra kerül.. Remélem és bízok benne, mert a Magyar játékosok csak így maradnak itthon :)

Nem elérhető aferii

 • Trainee
 • *
 • Thank You
 • -Given: 80
 • -Receive: 7
 • Hozzászólások: 129
 • Segített: -1
Sziasztok!

Végig olvastam ki mit írt ehez a topihoz. Én úgy gondolom ez egy nagyon tanúságos és ténleg minden benne van ami kell és rengeteget lehet okulni belőle.

Az én észrevételeimet is leírnám ( Kisebb kritika. )

Többen is írtátok, hogy legtöbben VZ-t használnak mostanság... mindenki sablon,szerver tulajdonos minek jutalmazza  a GM-eket sé-vel, GM-eknek van kis karija amivel nagyoskodnak, vissza élnek sőt olvastam azt is hogy adnak maguknak cuccokat. Akkor mindjárt kezdeném az elején  :)

- Mostanság a vz-t használják a legtöbben sablon.....

Mivel egy elérhető szerver filéről beszélünk ami ráadásul "elég jó" idézőjelbe tettem mert rengeteg hibát kell javítani benne de szó ami szó, elég jó kis szerver file és ráadásul magyar is... Én is használom.
Még annyit hozzá tennénk, hogy (sablon) mi is a sablon jelentése azért ezt tegyük nagyából tisztába....
Az hogy Metin... ilyen olyan amolyan  szóval, melyik játékról is beszélünk? Metin akkor már az sablon hogy Metin játékok azaz tört szerverek... akár hogy is nézzük mind sablon hisz már egy előre elkészítet játékról van szó amit a saját szánk íze szerint alakítjuk, szerkeszük, és fejleszük..
Én is több szerveren is megfórdultam és több szerveren is voltam csapat tag (TEAM).
Szinte minden szerveren megtalálható az alap fegyverek, az alap mappok, és ráadásul a legtöbb szerveren a hídon készül el a regizett account map1-en még a map nevek is úgyan azok a legtöbb szerón és még sorolhatnám....  De akkor ezt le is írtam, hogy a sablon az ott kezdöldik hogy alap metin.....

-Szerver tulaj, minek jutalmaz GM-et?

Szintén olvastam itt a hozzászólások között, hogy a szerver készítők is "játékosok" és játékos fejjel kel gondolkozni. Ha valaki GM-nek azaz Játék Mesternek jelentkezik, általában játékosból lesz a GM mivel ő már úgy gondolja hogy elég sok tapasztalattal rendelkezik és szeretne másoknak is segíteni, mert már megunta a fejlődést vagy egyszerűen ki szeretné próbálni milyen lehet egy Játék Mester élete akinek minden fullos cucca meg van.. (Általában azért szokott meg lenni, hogy azzal is ösztönözzék a játékosokat és láthassák hogy is festene benne.)
Vagy csak azért hogy még több tisztelete legyen és valami nagyot elért a szerveren hisz a GM a "mindent tudó"
Én úgy gondolom mint több éves tapasztalattal rendelkező játékos és TEAM tag most már szintén szerver üzemelő, "készítő" hogy igen is, valamilyen úton abban az esetben hogy ha van a GM nek játékos kis karija, kell a jutalmazás.... Mivel ha valaki Csapat tag és van játékos karaktere, nem csak hogy fontosnak érzi magát mint team tag hanem azért is több órás online ideje lesz mivel nem kell 5-6 ezer ft költeni SÉ-rendelésre hanem a munkájáért meg kapja... Kivételes esetnek számít ha valaki azért lett csapat tag mert meunta a játékot és szeretne másoknak is segíteni, illetve a saját tapasztalatait, tovább fejleszteni...
Tehát úgy gondolom nem baj ha, egy szerver üzemelő jutalmazza a csapat tagot pl havonta.. valamivel....
Persze a határokon belűl gondoltam... nem havonta szintet vagy yangot de mindenkinek saját döntése!
- Vannak a GM nek kis karija és ő a jani, mert ha nem felép gm karival stb....
Hát erről, annyi lenne a véleményem mivel arról van szó ebben a topi-ban hogy mire kell oda fogyelni....
Hogy ha már van játékos karaktere és írtátok némelyik GM adol magának cuccokat stb....
Első kőrben GM -jogot lehet korlátozni, nállam is van, minek gm nek tárgy lekérés vagy rang illetve szint adás lehetőség.... szerintem GM -nek teljesen más a feladatai....
Azt még hozzá füzőm, hogy Hamár GM akkor ugyan azon a szerveren ne legyen játékos karija, ha csak 1 szerver van akkor meg egy időben nem lehetne fent Játékos illetve GM karakterel. persze ez is a szerver tulaj döntése.

Valóban mindenki szervert készít, és valóban sok az úgy nevezet sablon.... még is azt mondom azaz ő saját szegénységi bizonyítványa ha fullra minden ugyan az mint a másik nál...

Még annyit mejgyzésként olvastam itt olyan hozzászólást is amihezz többen is hozzá írtatok, hogy figyelni kell a
játékosokra is miszerint ha egy mob túl erős akkor.......
Valóban figyelni kell a játékosokra, hiszen az ő szájuk íze szerint érdemes dolgozni máskülönben keresnek másik szervert és már is 1 játékossal kevesebb... visszont aba is igazat adok hogy nem kell minden szöszenetért ugrálni... mint tapasztalt játékos, csapat tag és most már nem az első szerveremnek ugrok neki... én is tapasztaltam hogy gm tegyél be eventet, szorzót, uj map kellene, ez az amaz.. .:D hát köszike
Egyik nek az a baja túl drága az sd3 elépő, ha ezt meg könnyíted mert a játékosokra figyelünk már is jött az ellen kritika minek kelletet levinni az árát, eddig volt miért küzdeni most meg mindenki milliomos....
Szóval figyelni is kell a játékosokra, de nem is szabad tulságosan szabadra engedni őket... bár ez a saját véleményeim!!!

És azt sem szabad elfelejteni hogy rengeteg a 10 éves és az idióta is aki csak azért regizik hogy hackokat próbáljon illetve másokat el csajon más vagy a saját szerverére!

Ennyit szerettemvolna... helyes írásért elnézést sosem voltam jó nyelvtanból, és az offolásért is ha valami olyat írtam.. Köszi aki elolvasta!

Legyél kreatív, kifogások helyett megoldást keress.

Nem elérhető bnmmm1

 • Beginner
 • Thank You
 • -Given: 3
 • -Receive: 7
 • Hozzászólások: 27
 • Segített: 6
Sokan nyitnak szervert vagy próbálkoznak hobbi célból vagy unaloműzésből és várják a csodát.Nincs is ezzel semmi gond,csak akkor ne álmodozzanak top1 szerverről vagy akár nemzetköziről.Egy versenyképes szerverhez és ennek hosszútávú fentartásához komoly fejlesztőkre,tudásra,bizalomra,időre,kitartásra,igényes mentalitásra és bevételre van szükség.
Olykor nézegetem a szervereket és azt kel mondjam, hogy a magyar szerverek a minimum szint alatt vannak (tisztelet a kivétel).A játékosok zöme csalódott és meglopott a sok igénytelen szerver által.A sok hazugság,igénytelenség a minősíthetetlen szerverek teljesen elkergetik a játékosokat és ez oda vezet, hogy kifog halni a Metin2 rajongó tábora.Szerintem mindenki érzi ,hogy egyre kevesebben érdeklődnek már a metin2 iránt.

Nem elérhető Pisti95

 • Sage
 • *****
 • Thank You
 • -Given: 97
 • -Receive: 680
 • Hozzászólások: 1 409
 • Segített: 723
Még sokan most sem értik, és ezt nem kötekedésből szánom, de hiába "jó fejlesztő" valaki, ha egyszerű játékélményt nem tud kitalálni, és azzal a játékosokat rávenni a játékra.
Gondoljatok bele, hol tartanak az eventek. Most nem akarok megsérteni senkit sem, de már 5 éve, ugyan azok az eventek várják minden szerveren a játékosokat. Nincsen új event lehetőségük, csak a sablonos eventek. Persze vannak olyanok is ami, nem minden játékos igényeinek felel meg, hiszen nézni kellene az életkor határt is. Gondolok itt a Bújocska eventekre, amik elég dedósak. Nem tud bevonni minden egyént a játékba.

Másrészről, ugye a Metin2 mint játék, az metin2 és nem vágynak az emberek másra, csak a metin2 élményére. Mivel a csapból is az folyik, hogy "Használj forrást", ezért tudsz saját játékot fejleszteni. Vagyis én annak ajánlanám a forrás használatát, aki nagyszabású szervert akar kreálni, sok-sok új dologgal, de a metin2 játékélménybe burkolva. Sokan mondják, hogy ez a szeró olyan csicsás, sajnos olyan modellek vannak, amik ilyen robotikussá teszik az egészet, és az én véleményem erről, hogy nem ide valóak az ilyen dolgok. Arra kellene törekedni, hogy a Metin2, mint középkorban van elhelyezve időben, és annak megfelelően válogatni publikus dolgokat, vagy kreálni megfelelő, korhoz illő dolgokat. Gondolok itt házak modellezésénél, vértek, fegyverek, petek stb.
Érdemes utána olvasgatni a mitológiai történeteknek, hiszen a középkorban születtek többségük. Ez is adhat egy támpontot egy szerver összehozásában, talán korhoz illővé is varázsolná a játékélményt. Gondoljunk itt a Minotaurusz-ra mint mitológiai szörny, nem érezzük azt, hogy nem a játékba való.  ;)

Visszakanyarodva a játékélményhez, tudás csak egy a sok közül, hogy sikeres legyen a szerver(ed). Addig csalódottak lesznek a játékosok, amíg nem találnak egy tiszta, igényes szervert.
Ha egy szervert akarsz, akkor játékos fejjel kell gondolkoznod, és úgy kell alakítanod. Ha vannak tervek, és álmok, amiket meg tudsz valósítani, és ugye ezt a tudás függvényében tudod végrehajtani, akkor meg tudod alkotni azt amit szeretnél!  ;D

Nem elérhető bnmmm1

 • Beginner
 • Thank You
 • -Given: 3
 • -Receive: 7
 • Hozzászólások: 27
 • Segített: 6
Minden nap nézegetem a fórumokat hátha akad egy igényes és elég tapasztalattal rendelkező team, akikkel meglehet valósítani olyan szervert ami nem az unott sablonos mintát követi mint a többi hanem teljesen egyedi kialakítású és kívánatos is a játékosok számára .Ne csak a jó fegyverekért ,vértekért játszanak  hanem a szerver  minden porcikája varázsolja el őket. Sajnos ez mind még nagyon sokáig álom marad
« Utoljára szerkesztve: 2015-03-16, 15:05:35 írta bnmmm1 »

Nem elérhető Illirea

 • Trainee
 • *
 • Thank You
 • -Given: 0
 • -Receive: 102
 • Hozzászólások: 148
 • Segített: 20
 • <3 Csak egy visszavonult szerkesztő-szakértő <3
  • Glory Of Empire Fórum
Kedves Bnmmm1. A Fórumon sokan képesek erre amit le írtál az előbb. Az másik dolog ha te programozó csapatot akarsz össze tenni. De itt fórumon nagyon sok ember Képes meg alkotni olyan szervert ami nem unalmas,sablonos,és szar

Pár példa :

Pisti95,TheSLZ,[VIP]Dico,huzsihun és még sorolhatnám nem 1 fejesztőnek kell szervert csinálni mert úgy a jövő században se lesz belőle semmi. :)
 
Aki nem keres az nem talál érted ugye ?

Nem azt kell nézni egy fejlesztőben hogy tökéletes legyen mert olyan nincs hanem h legyen kreativitása tudjon csapatba dolgozni :) bár ez megint csak saját vélemény lehet ti ezzel máshogy vagytok :) üdv vivien :)

Milyen szervert szeretnék ? hmm ez jó kérdésem nem tudom ti hogy vagytok vele de nekem nagyon hiányzik régi mt2 érzés mikor még nem volt enyi szar egy szerverben és épp h lehet csak javitgatni.
Én Szint 99 is ki egyeznék nem kell hogy 500 lv legyen egy szerveren ahoz h élvezni lehesen.
Ami kell hozzá Jó GM csapat + jó fejesztők + jól ki alakitot játék élmény :) bár ezek nekem nem voltak meg kb 2008-ota :/.

Elegáns Mt2

Legyen szépen részletesen ki dolgozva minden része
Ne legyen a szerver tele buggal
Legyen egy jól ki alakitot játék menet amit lehet élvezni és ne csak pénzről szóljon.
Nem tudom ti hogy vagytok vele de én egy Elegáns mt2 sem láttam ahol lehet érvényesülni bank kártya nélkül is. És még élvezhető játék ki alakitása is.
Röviden enyi lenne véleményem :)
« Utoljára szerkesztve: 2015-03-16, 12:58:51 írta Illirea »

~Im Vivicsi<3~Aki nem keress annak nem is hiányzok ~

Nem elérhető Pisti95

 • Sage
 • *****
 • Thank You
 • -Given: 97
 • -Receive: 680
 • Hozzászólások: 1 409
 • Segített: 723
A mai modern szerverekből hiányzik a játékélmény, igaz ezt már többször hallottátok/olvastátok tőlem, ezt szeretném kicsit bővebben kifejteni mire gondoltam.

A játékélményt többnyire a játékos közösség tudja nyújtani, akik körül vesznek minket haverok/barátok, és tudunk együtt szórakozni. Ebbe tartoznak bele a különféle küldetés elvégzések.
Gondolom mindenki emlékszik, mikor a csatalovas küldijét kellett megcsinálni és rohantak egyből segíteni megcsinálni. Akkor nem az a világ volt, mikor yang-ért mentek csak segíteni, hanem a haverok a barátlistáról írtak rád, hogy "Szia Én segítek neked!", és nem kellett könyörögni senkinek sem.
Arról nem is beszélve, hogy nem csak ezek a küldik voltak a legjobbak, amik növelték az összetartást, hanem a céh war-ok, amik mai privát szerverről hiányoznak. Nincsen ismerkedés a játékosok között, csak mennek egyedül leüt mindenkit, hisz mindenhol emelt optok, yang és nem fér el a leltárban a pénz.
Már sneki sem használja a privát boltot (Csomó-t), csak arany széfekkel, vagy rudakkal esetleg arany röggel kereskednek. Sokaknak ez nem baj, de lehetne ezzel is kezdeni valamit, hogy ne ugorjon 2 milliárd főle a yang, hogyha leveszitek a nagy yang szorzót, vagy mob_protoban határoztok meg kisebb értéket. Ehhez mérten már lehet boltokan betenni, és nem fél milliárdos árakon árulni mindent.

Visszatérve a küldikhez, nincsenek kihívások, erős boss-ok, hiszen minden karakter emelt optokba szaladgál. Nem ad csoport munkára lehetőséget. Teljesen elvész a csoport lényege.
Öröm olvasni, mikor privát üzenetben kérnek tőlem dungeon-ös questeket, hiszen ezzel már egy lépést megtettek a játék fejlesztéséhez. Így növekszik a játékélmény. Nem véletlenül kell sok fejlesztési cucc a Metin2-höz, és sok map belépő is. Hiszen ha ezeket kifarmolgatja a játékos, tud pénzhz is jutni, vagy esetleg megméretteti magát. Ezért véljük azt, hogy a szerver sablonos, hiszen nincsnek új küldik, kihívások. Ezért panaszkodnak a játékosok, hogy minden szerver egyforma.

Ennyit szerettem volna így megosztani a közösséggel, remélem páran vagy mindenki elgondolkodik ezeken a dolgokon. (Játékélmény: kihívások, küldetések, csapatmunka, barátok) :)

További kiegészítés (2015.04.01.) :

A csapatmunkára visszatérve, nincsenek már céh warok, ami összekovácsolta az ismeretlen játékosokat is. Hiszen 1 skill-ből mindenki meghal, annak nincs értelme. Így elvész a Birodalmi háború lehetősége is, és csak az van, hogy map1-en ölik egymást, tömeges mészárlások vannak.
Ezt az okozza, hogy nincs játékélmény, csak full cuccok, és hát akkor ütünk mindenkit.Üdv, Pisti95
« Utoljára szerkesztve: 2015-04-01, 08:08:47 írta Pisti95 »

Nem elérhető D3xt3r

 • Trainee
 • *
 • Thank You
 • -Given: 27
 • -Receive: 13
 • Hozzászólások: 86
 • Segített: 6
Ez mind szép és jó amit leírt Pisti95. Csak a gond nem azzal van csak, hogy a szerverek ezeket nem képesek nyújtani, ugyanis én jelenleg azon dolgozom, hogy az összes quest-et lecseréljem egy újra, viszont a régi metines élményekre lehessen visszavezetni. Na, de amit mondani szeretnék az az, hogy a játékosok ráuntak a "régi" játékélményre. Egyre kevesebb olyan játékossal találkozni aki még mindig esetleg játszik a metin2hu-n és a gond ezzel van. A játékosok zöme szinte fel sem keresi az olyan szervereket ahol a 6.-7. opt nem található meg a szerveren, de kérdem én minek az? Ugye ahogy írtátok is itt többen, 1-2 skill és mindenki meghal. Semmi értelme, de "sokan" mégis ezt szeretik, mert ettől nagynak érzik magukat és már aligha van olyan játékos aki a régi játékélményért játszana. Én teljesen át akarom a szervert alakítani, éppen, hogy hasonlítson a régi metinre, viszont valami "egyedit" akarok kihozni belőle. Az egyedit azért tettem idézőjelbe, mert publikált dolgokból szeretném kezdetben megcsinálni (terveim szerint, amíg nincs komolyabb technikai háttér mögöttem) viszont mind ezt ízlésesen és nem "ctrl+c - ctrl+v" megoldásokkal..
Összegzésképp: Nem csak a szerverek nem képesek nyújtani megfelelő játékélményt, de a játékosok sem szeretnek semmiért sem megküzdeni.

Nem elérhető Adrian

 • Intermediate
 • **
 • Thank You
 • -Given: 67
 • -Receive: 94
 • Hozzászólások: 165
 • Segített: 128
2014-ben szóltam utoljára hozzá,de úgy gondolom most újra hozzá kellene szólnom.

2015/2016-os szerverhez mi kell már? inkább azt kérdezzük lassan. Sose értettem miért nincs olyan csapat aki egyszer igen is oda teszi magát és csinál egy szervert,nem látok már egy egyedi weboldalt se! Mindenhol virus " készítette" weboldalakat látok ,ami már kicsit unalmas. Ennyire látszik,hogy senki se törődik a szerverrel,Top1Infect megint milyen szerver? Azokat kínálja mint a többi szerver, csak mivel /moderálva/  behírdette ezért fut 160 playerrel.
Itt minden a hirdetésről szól,nem másról. Magyarországon van 3000-4000 player saccolva szerintem(összegezve).
Talán több, csak tapogatok a sötétben . (Metin2-Next stb..). Egyedinek talán Cerberust tartanám de az meg nem indult el,Románoknál érdekes WoM2 van napi 1500-2000 player online,miért? mert nem hisztiztek meg loptak így meg úgy,aztán ott sincs nagy jelentőség nincs 9123 karakter,meg 123 új skill.:)

 
« Utoljára szerkesztve: 2015-08-11, 06:47:05 írta [MOD]Step »

Nem elérhető Logan

 • Beginner
 • Thank You
 • -Given: 1
 • -Receive: 42
 • Hozzászólások: 45
 • Segített: 128
 • [Szervergyártó kisiparos]
Szépen összefoglaltad Zek.
Igen szót érdemes említeni még (javarészt internetes közösségekre fogok kitérni):

Tucatszerverek


Ebből iszonyatsokvan, a közös az összesben annyi hogy a "szakértő" tulajdonos fog egy alapszerverfájlt beletesz pár "fícsört" ami szerinte egyedivé fogja tenni a szervert hogy például belépsz azonnal 2 milliárd yang és fogjad magad csak PVP-zzél, meg ugye vannak már "lerágottcsont" eventeink is például "bújócska" (na nálam ez verte ki a biztosítékot ennél dedósabb eventet nem lehet kitalálni?).
Meg ahogy Zek is mondta hogy az ilyeneknek egyszerűen nincs meg a késztetésük arra hogy a weboldal valamilyenszinten egyedi legyen mert "majd jólesz a jólbevált xy".
Hát blökikém ott cseszted el hogy egyszerűen amit mutatsz bemutatás és weboldal már elintézi hogy vállatvonjon a játékos és aztmondja "olyan mint a többi, kösz hogy elloptad az időmet"...

Még mindig az átkozott hirdetések


Hát igen nagy haragomban 2014-ben írtam "Átkozott konkurencia" címszó alatt azt hogy égbekiáltóan bunkó a szerverek új hirdetésmódja, nézz meg 2015-ben IS egy Facebook oldalt ahol szervereket reklámozhatsz és van komolyabb látogatótábora az oldalnak mivel van még mindig tele?
Hát persze hogy tegyükfel kér a XY szaki segítséget mert a fránya gép Directx hibát ír vagy "metin2 create no appropriate device"-t dobott a kliens amikor indítani szeretett volna, jön a válasz nagyvonalakban utánameg egy "kedves" úr/hölgy(nagyeséllyel kamuprofil) odakommenteli a szerver bemutatását.
Szerintem ez egyszerűen etikátlan, mivel kép van a hirdetésben mindenkit felbosszant mivel ezfog legfelülre kerülni a hozzászólások közt. Most gondolj bele végre valaki feldob valami érdekes témát a csoportban hogy "Vitassuk meg jó-e nekünk a Windows 10? [Szerintem a Win10 parasztvakítás de ez a fórumrész nem erről szól úgyhogy hagyom is...], tényleg érdekesebbnél érdekesebb hozzászólások, leírod a véleményed és kapsz egy értesítőt hogy XY hozzászólt a kommentedhez. Nagynehezen megnyitod és látod hogy egy bemutatás...

Metin2 a facebookon


Párr sorral följebb már elég rendesen "kirohantam" haragomban hogy mennyire csapnivalóak a facebook-os mondominkább "romkocsmák" ahol úgy reklámoznak szervereket mint a "kofaasszony a szombati piacon".
Node a másik részben kitértem rá a tudatlanság. Oké megértem hogy FB-n visszatekerni nagyon sok idő de vannak olyan csoportok ahol feltalálták igen a "kis nagyítót", igen azlenne a kereső szakikám úgyhogy ha valami "alap problémád van" akkor ne tedd már ki azonnal hogy "Jajj úristen nem megy az XY noname szerver kliense mert Win8-am van és "create no appropriate device"-t dobott segítsetekmár mert különben fejestugrok a Dunába!
Egyszerűen kaotikus állapotok, kérdem én hol vannak az adminok?
Beleuntak a melóba? Vagy csak szimplán nincsenek mert az alapítója a csoportnak már rég nem metinezik és ezért nincs admin akki ezt az égtelen mennyiségű mocskot törölhetné (meg a renitens hirdetőket kitiltaná és felszólítaná a "szakikat" arra hogy létezik kereső is a facebook-on [google-ról ne beszéljünk arról  nem hallott még...]).
Most nézzük meg ezt a fórumot fiúk lányok én meghajolok előttetek hogy [MOD]-ként ilyen szép tisztán tartjátok ezt a fórumot le a kalappal előttetek.
Gondolom a titkotok egyszerű, nem riadtok vissza a munkától és nem hagyjátok hogy "rátokrohadjon", egyszer nekiestek kipucoljátok a fórumot utána naponta máris kevesebb fáradtságot igényel felügyelni az egészet mert a munka nagyját már korábban letudtátok...
Hát igen olyan mint a mosogatás, jobb az ha nem halogatod sokáig mert különben annyi mosatlan lesz hogy elmegy a kedved az egésztől (talán az élettől is). :D

Megbízható vagyok! (közben meg egy "lehúzós billentyűzetbetyár")


Röviden tömören, ha nem szeretnél agyvérzést/szívinfarktust ilyen fiatalon átélni akkor semmiképp ne üzletelj FB-s csoportokban karakterekkel/cuccokkal mert átránt a hirdetők 75%-a, semmi nem garantálja hogy azt kapod amit (ha egyáltalán kapsz valamit).

NYEREMÉNYJÁTÉK! Oszd meg és nyerj!


A másik kamu amivel rászednek igen sokakat, hogy "oszd meg a bemutatásunkat és nyerj XY márkájú méregdrága telefont", nagyon egyszerű, te hiszékenyen megosztod rámutatnak egy olyanra aki "beépített" és ismerik a megosztók közül, ő nyert, mivel span nem kap semmit és temeg jól átlettél rántva és megosztottál egy ratyi szervert!

Hack XY szerverhez facebook-on


Nemgyőzöm szájbarágni (itt fórumon is mindenki) hogy ne hackelj! Egyrészt a többi tisztességes játékost elfogod üldözni másrészt oké hogy csalsz de te is célpont vagy, mibőltart a programnak elküldenie az adataidat a hack gyártójának?
Csodálkozz ha lepakoltak, hackelni akartál? Itt az ára...

Adatvédelemből egyes...


Vigyázz! Miből tart egy "webmesternek" hogy olyan PHP scriptet írjon a regisztrációhoz hogy az adataid necsak MYSQL-be menjenek hanem egy TXT-be kódolatlan jelszóval, bevallom én kipróbáltam és egyszerűen hihetetlen, a kimentett felhasználónév-jelszó páros az esetek 90%-ában érdekesmód betudtam jelentkezni DDMT-re vagy magyarmetinre.
Mivel már akkorse játszottam a saját szervereimen kívül másikon ezért nem pakoltam le egyiketse nyugi!
De felszeretném evvel hívni a figyelmeteket arra az alapvető problémára hogy az emberek 90%-a ugyanazt a felhasználónevet és jelszót adja meg mindenhová.
Most gondolj bele mivan ha ennyi kell ahhoz hogy egy Origin vagy egy Steam accountot lopjanak el tőled ezen módszerrel?
Az hogy visszaszerzed az nembiztos mert a Steam supporthoz bizony angoltudáskell me sok idő hogy talán csináljanak valamit ügyedben...

Nem elérhető bnmmm1

 • Beginner
 • Thank You
 • -Given: 3
 • -Receive: 7
 • Hozzászólások: 27
 • Segített: 6
Szerintem haladni kel a korral és olyan dolgokat alkotni ami jobb az eredeti dolgoknál is.
Rengeteg lehetőséget látok a játékban és aki ügyes az meg is valósítja őket.
Nem beszélve a forrásról ahol olyan módosítások lehetségesek amikről eddig csak álmodtunk .
Én egy olyan részével foglalkozon a játéknak ami  a játékosok figyelmét ejti rabul és azt tudom mondani a metin2 grafikáját is lehet korszerűsíteni a többi nagyobb mmorpg-k szintjére .
Talán a magyaroknak újra sikerül egy olyan új metin szervert alkotni ami mellet minden más szerver eltörpűl.
Büszkék lehetünk arra hogy hajdanán M2M magyar fejlesztésű volt .
Sajnos 90%-a , a magyar fejlesztőknek világát nem tudja és lassan divattá válik ha minden nap nyitnak egy szervert de maradék 10% idő kérdése és újra oríási minőségi szervert készít .

Nem elérhető Critter

 • Professional
 • ***
 • Thank You
 • -Given: 922
 • -Receive: 189
 • Hozzászólások: 311
 • Segített: 29
 • Metin2
Az a 90% csak a pénzért csinálja, nem csodálom, ami most van magyarországon borzalom.

Nem elérhető picur111

 • Intermediate
 • **
 • Thank You
 • -Given: 130
 • -Receive: 107
 • Hozzászólások: 284
 • Segített: 130
 • nincs megosztható adat
l> Üdv nálunk ,szolgálhatunk nyári esőzéssel és hőséggel. :(
(click to show/hide)
Az egyetlen 2009/10/11/-es non-profit szerver ...Nos az nem vps-ről futott és csúnya véget ért,mikor nem tették meg a kellő óvintézkedéseket.(tanulság.: a túláram ellen célszerű felkészülni,ha otthonról akarod futtatni a szervered)

Cerberus:
"Bye Bye Babylon."
nincs megosztható adat

Nem elérhető Critter

 • Professional
 • ***
 • Thank You
 • -Given: 922
 • -Receive: 189
 • Hozzászólások: 311
 • Segített: 29
 • Metin2
l> Üdv nálunk ,szolgálhatunk nyári esőzéssel és hőséggel. :(
(click to show/hide)
Az egyetlen 2009/10/11/-es non-profit szerver ...Nos az nem vps-ről futott és csúnya véget ért,mikor nem tették meg a kellő óvintézkedéseket.(tanulság.: a túláram ellen célszerű felkészülni,ha otthonról akarod futtatni a szervered)

Cerberus:
"Bye Bye Babylon."

félreértelmezhető volt amit írtam én azokra a szerverekre gondoltam akiket tényleg csak a pénz érdekel és leszarják hogy mivan a szerverrel esetleg hónaponta nyitnak újat mert ugye kezdésnél 500 online (lehet ezzel sokat is mondtam) player ebből pedig megszedik magukat:d
« Utoljára szerkesztve: 2015-08-11, 00:04:10 írta Critter »

Nem elérhető picur111

 • Intermediate
 • **
 • Thank You
 • -Given: 130
 • -Receive: 107
 • Hozzászólások: 284
 • Segített: 130
 • nincs megosztható adat
Én is azokra gondoltam, csak nem tudom elkapni azt a fazont,aki képes nonstop ezt a fel-le épülő, más formát öltő kártyavárat benépesíteni fizető playerekkel / Egy kis "cement" és nem épül több kártyavár se le ,se fel,csak el kell találni azt a mennyiséget,ami elűzi a népet.
« Utoljára szerkesztve: 2015-08-11, 00:17:05 írta 66Dragon99 »
nincs megosztható adat

Nem elérhető bnmmm1

 • Beginner
 • Thank You
 • -Given: 3
 • -Receive: 7
 • Hozzászólások: 27
 • Segített: 6
Ne álmodjon senki nonprofit szerverről mert annak 100% sűjesztő lesz a vége.
A metin2-t nem unalomból alkották az eredeti fejlesztöi hannem egy jövedelmező játéknak lett alkotva.
Tudni  kel azt is hogy ma még a wc-papír sincs ingyen .
Az hogy miként kezelik a szervertulajdonosok a pénzhez kapcsolódó dolgokat az megint egy újabb nagy feladat.
Mindenkire kel figyelni a fejlesztőkre és a játékosokra is .
Személy szerint mocskos dolognak tartom azt aki mások bőrén,idején akar ingyen sikeres szervert magának.
« Utoljára szerkesztve: 2015-10-04, 18:35:12 írta bnmmm1 »

Nem elérhető Adrian

 • Intermediate
 • **
 • Thank You
 • -Given: 67
 • -Receive: 94
 • Hozzászólások: 165
 • Segített: 128
Mi kell 2016/2017-re?

Mindenkiből már hiányzik az egyedi gondolatmenet, mindenki arra vágyik , hogy minél több pénzt zsebelhessen be egy olyan szervertől aminek az alapjait nem is érti, egy olyan várat épített maga köré aminek a falait nem ismeri, nem ismeri, hogy milyen anyagból készült a vár vagy esetleg a várat védő fal, csak fut előre , hogy hajszolja a pénzt hajszolja azt amit később úgyis elérne, ha az álmait követi. Viszont az emberek sajnos már csak ilyenek 2016-ra, elmaradt már az a varázs 2013-tól kezdve ami a hétköznapi szervereket kiemelte, amitől ragyogott a szerver. EZ MÁRA MÁR NINCS. Nincs ragyogás a tulajdonos szemébe és nincs ragyogás a játékosok szemében sem már, hiszen tudják ,hogy bármikor egy támadás áldozata lehet vagy éppenséggel a szerver tulajdonosa publikálja a szerver adatbázisát.

Idézet
Ha a pénz jelenti számodra a függetlenséget, soha nem éred el. Az egyetlen igazi biztonságot, amit egy ember elérhet az életben a felhalmozott tudás, tapasztalat és képesség jelenti.
Henry Ford
« Utoljára szerkesztve: 2016-07-05, 22:48:52 írta Adrian »

Nem elérhető Robbes

 • Beginner
 • Thank You
 • -Given: 0
 • -Receive: 1
 • Hozzászólások: 17
 • Segített: 4
A vicc az, hogy játékosként, én egy tök szimpla pár évvel ezelőtti szerverrel is megelégednék :D

PvM szerverekhez azért nincs kedvem, mert 99%, hogyha sikerül elérnem ott valamit a szerver csakúgy bezár..
A PvP szerverekkel pedig az a gond, hogy túl vannak csicsázva, csak a SÉ-re mennek és hiába PvP akkor is farmolnod kell :D:D:D ja és természetesen ugyan az az eshetőség itt is fent áll, hogy hiába optolod ki a szettedet, mielőtt elindulhatnál kihívni vkit párbajra, a szerver bezár/letámadják és kereshetsz újat :/

Szóval ami szükséges:
- eltökéltség [nem unok rá a szerverkészítésre, ha már elkezdtem akkor ki is tartok mellette]

- biztonság [6 év után is... API még mindig működik pár szerveren? .-. ]

- nem kell túlbonyolítani [ mikor nemrég felléptem csak néztem, hogy mindenki waros szettben öldököl, mivel amikor én kockultam még a kaszt volt a menő és az, hogy ki használja jobban a kasztját.. most meg.. alkímia? övrendszer? nyakpánt? :D:D istenem.. jó volt a játék úgy ahogy volt. az alap játékmenettel semmi gond nem volt.. azzal volt gond, hogy egy idő után már meguntad mindig ugyanazt végig csinálni kétnaponta másik szerveren.. mintha szervert se váltottál volna, mert szinte ugyanaz, mint az előző volt :D:D:D]

- megfelelő gondolkodás [ amikor szervert készítesz akkor nem csak magadra kell gondolnod.. egyszerre több dolgot kell figyelembe venni.. mégpedig, hogy mi a jó a szervernek, mi a jó a játékosoknak és, hogy neked tetszene-e? :D ]

- 'normális' staff team [ erről nem lehet mit mondani :D:D szerintem adja magát. ]

- használd ki a szerver teljességét [ ha felmegyek egy szerverre, szeretném vmi oknál fogva látni a többi mapot is map1-en kívül. Amíg ez nem teljesül addig ne rakosgassanak már be teljesen új hiperszuper mapokat, mert teljesen felesleges :D ]ps: ez csak az én véleményem.

Nem elérhető Csedwik

 • Intermediate
 • **
 • Thank You
 • -Given: 283
 • -Receive: 132
 • Hozzászólások: 290
 • Segített: 173
 • Subwoofer forever.
Adrián mondta még nekem.

Idézet
Szerverkészítésnél nem kell másnak megfelelni. Betűszámbetű miért volt sikertes? Mert megmerte tenni azt, hogy a saját feje után ment és magára hallgatott és nem a játékosokra. Neked tetsszen az a lényeg.
Skype:Csedwik

Nem elérhető 007Dawis

 • Beginner
 • Thank You
 • -Given: 1
 • -Receive: 0
 • Hozzászólások: 1
 • Segített: 0

A korrupcióhoz illetve a korrupt viselkedésről szeretnék én is írni pár sort.

Nekem is volt szerencsém ilyen kis "körbejáráshoz" mint amiről Pisti95 is beszél.
Megközelítőleg 6-7 hónapja dolgozok egy projekten és természetesen figyelemmel kísérem a hazai és a nemzetközi kínálatot. Sajnos jómagam is azzal találkoztam a legtöbbet, hogy a szerver alapvető szabályrendszere hiányos vagy éppen nincs is (ez a legjellemzőbb) így a nagy közösségi oldalon agyon Hipe-olt
(click to show/hide)
szerverekre tévedő egyszerű játékot/kikapcsolódást kereső személy nem azzal szembesül amit ígérnek..

A GM (GameMaster) már nem azt a funkciót látja be amire ő hivatott lenne, sokkal inkább egy "kivagyokén" őrültet. A hierarchia felsőbb személyeiről nem is beszélve.

Az a játékos aki csak szeretne egy kis kikapcsolódást a nehéz és fárasztó munka/iskola után, valamilyen módon elakad a játékmenetben ezért a Support-hoz fordulna aki jelen esetben az a személy aki nem tud kellő tisztelettel segítséget nyújtani a játékosnak mert ő a helyi "félisten" a logó miatt a feje fölött.

Továbbmenvén az útvonalon felkerestem pár külföldi szervert is, hogy legyen összehasonlítási alapom.
A probléma nem az, hogy Magyarországon sok a szerver és szét oszlanak a játékosok mert nagyon sok Német/Román szerver van amik egytől egyig 200 feletti játékosszámmal rendelkeznek.
A Magyar szervereknél a probléma, nagyon kifejező a játékosok elmennek ha:
 - Nincs vagy nem megfelelő minőségű a Support
 - Hibás vagy rosszul átgondolt a kliens (???)
 - A csapat nem tartja be a szabályokat
 - Ha nincsenek szabályok

A legnagyobb probléma viszont tényleg az, hogy a tulajdonosok elvárják a játékosoktól a pénz ráfordítását a szerverre. Pedig ez egy olyan ördögi kör, aminek nem a pénzzel kell kezdődnie hanem a munkával. Fejlesztés-teszt-teszt-játék-fejlesztés-pénz. Kis hazánk szerver tulajdonosainak jelentős része nem azért dolgozik a szerveren, hogy az a lehető legtökéletesebb legyen hosszútávon, hanem az a lehető legtöbb pénzt adja számára rövid távon.
Ezt a sort napestig folytathatnám és már nem is tudom honnan indultak a gondolataim.
Lényegében a GM-eket kell nagy odafigyeléssel meg választani akkor ha nem is teljesen, de minimálisra csökkenthető a korrupció. Ha pedig a hal fejétől bűzlik a hely.. Nincs mit tenni tova kell röppenni egy másik helyre.

Kedves [CPT]Hook.
Gondolom rájöttél hogy honnan tudom a neved.
Nos,neked se ment sokáig a szervered.(Ami nagyon ott volt)
Aminek az okát sajnos tudom..(Nem kellett volna az a visszatámadás)
Nyomon követtem a munkásságod illetve a szervered fejlődését.Minden elismerésem hozzá.
(click to show/hide)
Remélem azért nincs harag :D

Vissza térve a témához:
Például: Old***2
Volt hogy a klienst megbontottam esetleges hibát jelentettem és SÉ-t kaptam érte.Ami a többi játékossal szemben eléggé nagy ge***** volt.
No meg a Szerver tulajdonosokra is vissza térve:
Egyik ismerősöm (személyesen is): tízen akárhányadik szerverét nyitotta meg...
Régi nagyon  kafa befutó szerverek neveit használja fel,meg nyitja újra,max 3 hónapig megy.(bevétel miatt)
Legutóbbi beszélgetésünknél:
Dene**2 kivégezte "Bezárta"
M2Mes**,Pu***2,Her**2........"Nyitotta éppen"

Nos nekem például 2 éve készül a szerverem,sajnos napi 12 óra meló után nem nagyon van már energiám.
De nem adom fel.
Ami régen volt körülbelül 2008-2013 -as metinéveket szeretném vissza idézni.
Sokat segítettek itt a fórumon a legendák illetve a veteránok,az ilyen fórum témákkal.
Ami a képeken is látható próbálom megoldani saját kódolással illetve elképzeléssel + textúrával.
Pár kép:
(click to show/hide)
További kellemes napot/estét !
Üdvözlettel Dawis.

Nem elérhető [VIP]Rin the Exorcist

 • VIP
 • Sage
 • *
 • Thank You
 • -Given: 292
 • -Receive: 342
 • Hozzászólások: 3 647
 • Segített: 342
Volt hogy a klienst megbontottam esetleges hibát jelentettem és SÉ-t kaptam érte.Ami a többi játékossal szemben eléggé nagy ge***** volt.
Esetleg megkérhetlek, hogy ezt kicsit részletezed? Ha valaki talál egy hibát, és becsületes, nem pedig elsunnyogja meg kihasználja, akkor miért "igazságtalan" a jutalmazása?Ami régen volt körülbelül 2008-2013 -as metinéveket szeretném vissza idézni.
Ezzel kapcsolatban még annyit, de ezt nem neked üzenem személyesen, hanem általánosítva, hogy nem értem azokat, akik a régi időket akarják "felidézni", egy olyan klienssel ami lassan köszönőviszonyban sincs a metinnel. Szerintem egy nosztaligásabb szerver ott kezdődik,
 hogy valami egyszerű dizájnt használunk, ami lehetőleg az alapból indul ki, nem pedig egy már-már sci-fi-s megjelenés. Már csak egy űrhajó hiányzik... :D

Na de ezt félretéve sok sikert a munkádhoz, én is több éve dolgozok a szerveremen, ahogy időm meg energiám engedi. Egyszer majdcsak a végére érek. :D
"Tisztelet a kivételnek! Mindig tisztelet a kivételnek!"
"Kezdő vagyok, ne nézz le... (:"

Nem elérhető TrueLev

 • Intermediate
 • **
 • Thank You
 • -Given: 14
 • -Receive: 18
 • Hozzászólások: 181
 • Segített: 17
« Utoljára szerkesztve: 2017-06-15, 21:29:28 írta TrueLev »

Nem elérhető fabtam11

 • Master
 • ****
 • Thank You
 • -Given: 174
 • -Receive: 128
 • Hozzászólások: 1 119
 • Segített: 119
 • MIT KERESEK ITT!?🤔
(click to show/hide)
Mountok terén volt itt már unikornis, raptor, párduc, tigris, oroszlán, fehértigris,óriáscsirke, mamut, sárkány, sárkánygyík, páncélos sárkánygyík, vadkan, óriáspók, yeti, bicikli, repülő óriásbanán, génmutált óriásnyúl, farkas, velóciraptor, versenyautó, seprű, rakéta, zombi ló, páncélos ló, páncélos zombi ló és még pár egyéb mount...traktor még nem volt?
Attól még hogy van kb 150-200mount még mindig ugyan olyan az alap lóküldi és a 30.lószintet már azért tovább lehetett volna húzni és ha mondjuk 250-ig mehetne az is, akkor már jogos lenne az előző posztban említett űrhajó bevágása egy ilyen csillagászati barmolmányhoz.

2016/17-re irányítva a dolgokat:
a) végre véget ér a metin 2018-ra
b) 2018-ban új szerók nyitnak és vagy korrupt vagy ultrasés vagy még az előző sablonszervereknél is rosszabb felhozatalt kínálnak majd.
c) az egészet már úgy elunjuk, hogy berakunk egy újabb hülye rendszert, ami helyettesíti az összes GF-től csórt új rendszert

d) feladjuk
« Utoljára szerkesztve: 2017-06-16, 10:08:44 írta fabtam11 »
Pazarolható időt!?🤔