Szerző Téma: Vitassuk meg! Szerver készítés 2014/2015-ben. Minek kell ma megfelelni?  (Megtekintve 23185 alkalommal)

Elérhető fabtam11

  • Master
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 144
  • -Receive: 108
  • Hozzászólások: 1 004
  • Segített: 99
  • Kék hajú, nolife wannabe szerverfejlesztő árulóboi
Ez egy vázlat, csak azért, hogy esetlegesen megszülethessen a frissebb változat.:
"Vitassuk meg! Szerver készítés 2016/2017/2018-ban. Minek kell ma megfelelni?,,
-Senki se fogja fogni a kezed szal kösd fel a gatyád és számíts a legrosszabbra, azaz olyan időket élünk, hogy egy vagy két , talán három max négy fős egy fejlesztői kör, akik ugyebár Forrást-Weboldalt-Metines klienst és metines szervert csinálnak.Az egy személyes hadsereg elvén is működhet, de akkor már nagyon profinak kéne lenni.
-Nem könnyű csapatot találni, nem könnyű csapatban maradni, olyan világban élünk, ahol csoda, ha néha akadnak olyan emberek, akik képesek közös projektben lenni és megbírkózni az egyes problémákkal!
Ne várd, hogy azonnal kapsz 1 fejlesztői csapatot vagy full profi csapattársakat, mert ez még a mesében se történhet meg csak úgy okvetlenül. Ha te valamiben kimagasló vagy, akkor esélyed lehet a csapatokba való bekerülésre, tegyük fel 3dsmaxba zseniálisan modellezel vagy photoshopba v gimpbe olyan képeket csinálsz, hogy arra már mások tuti felfigyelnek;dettó a játék ismeretével jön az is, hogy nagyon kevesen írtak jó történeteket a játékról, szóval a metin ichlette történetialapokra is nyitottak lehetnek az egyes szerverek vagy fórumok(?) Vagy szimplán ugye ha nem vagy jó a fentebb írt dolgokban, akkor a nyelvtudásod ésvagy a kreativitásod is előrelendíthet bizonyos dolgokat, hisz a játéknak ugye van magyarosítható / lefordítható része, vannak ezen felül olyan elemei, amikről csak néhány "filozófiai vagy fórumos felvetésben lehet csak értekezni".(értsd mi a fenének van ez meg az a játékban, te hogy használnád fel őket...Mi lenne, ha tegyük fel a játékmenetben másképp szerepelne az adott dolog...stb) További jó pont a csapatba való tartozáshoz vagy bekerüléshez.: Ha te magad próbálod összeszoktatni az adott témában jártas fejlesztőket, ami nem azonnal történik meg, de előbb v utóbb sikerülhet akárcsak egy kis projekt erejéig v probléma megoldásáig egy 'csapatot' megalkotni. ~értsd a metines témán v projekteken belül, mert amúgy más esetben elég hülyén hangzik~Továbbá ha még ez se lenne az igazi és nem vagy csapatjátékos, de szeretnél moderálni és megfigyelni egy közösséget, akkor fórumos moderátorként és adminként v facebookos modként is kipróbálhatod magad.

-Elsődleges tényező, hogy tanuljunk a mások hibájából és mindig csináljunk biztonságimentést a kész és működőképes változatunkról, hogy aztán ne kelljen előlről kezdenünk a különböző módosításokat.
-A szerverkészítés alapvető szükséglete a tudás, a tapasztalat és az adott környezet ismerete, tehát ha te vagy annyira őrült, hogy a wowot vagy a pokemont akarod belebuildelni a metinbe, akkor tudd, hogy nagy fába vágod a fejszédet és értened kéne ahhoz, hogy hogy is kéne modellt rippelni, aztán a megfelelő módon átültetni a metines játékmotorra.

Fejlesztőként tehát elengedhetetlen lehet:
-Magabiztosság ésvagy más fejlesztők munkájának megbecsülése és támogatása o.O
-Türelem és minimális szabadidő, ha már ezzel foglalkoznál
-Kultúrált stílus, normális viselkedés és persze a mások emberszámba vétele
-Előny, hogyha nem próbálsz sehol se trollkodni és más érzelmeibe gázolni vagy megsérteni.
-A becsületesség és a szavának betartása, a korrupció messziről történő elkerülése.
-Ép agysejtek és ép idegek, ha kikészülve ültél ide akkor gondold már át, hogy felhúzod-e magad vagy előtte lenyugszol vagy telespammelsz mindent az őrültségeiddel vagy megkockáztatod, hogy nem bannolod ki magad!
-Megfelelő értelmi szint, érett gondolkodás, problémamegoldó képesség, esetlegesen a játék tényleges ismerete ~ pl energia panel, inventory(leltár), safebox(raktár) egyéb szakszavak ismerete.
-Minimum egy, max több extra nyelv ismerete, legalább annyira, hogy még értsék h mi a fenéért nyitsz témákat a kérdéseiddel+ Tegyük fel az angol vagy a német nyelv épp idális lehet még a szervered promóciós hírdetésére, ha nagyobb közönségnek szeretnéd meghírdetni a játékot.
-A Forrás használata, alapszinten a 9.2-es forrásos vdi birtoklása és használata
-A Visual Studio 2008/2013-mas verziójának ismerete minimum kezdő/haladó szinten
-A Spectra kliens 2.0 vagy saját génmanipulált 40k-s forrás alapú + forrással rendelkező alap(SRC és SLN) használata
-egy m2h-s vagy m2deves v türkmmo-s account birtoklása, hogy legyen mivel eljutni a kontentekért, amivel majd  minimális szinten javítjuk, túltunkolva viszont elrontjuk a szerónkat.
-Tanulási készség vagy alapvetően az a gondolatmenet, hogy ma is tanulok valami újat.
-python programozás kezdő/haladó szinten, bár inkább haladót kéne írjak, de majd korrigál valaki.
-lua programozás~ questeknél tuti h ismerni kell
-c++ - a játék egyes elemei SRC SLN és hát a többi "segédprogram" pl DumpProto és MSATool esetén szintén hasznos lehet.
-WorldEditor ismerete és kezelése ~ haladó szinten
-Paint.net 3.5 v afeletti képszerkesztő program ismerete.
-Photoshop vagy Gimp vagy egyéb képszerkesztő programok ismerete haladó szinten(képszerkesztés+pluginok telepítéséig menően értem)
-Notepad++  ismerete,  háát kezdő és haladó szint is épp ideális, de ez változó.
-A 3ds maxos v 3ds mayás v blenderes programok környezetének ismerete azon céllal, hogy majd a rippelt modelleket v a meglevő objektumokat eltudd helyezni és szerkeszteni is tudd.
-A windows/linux/freebsd ismerete nem árthat, ha azt vesszük, hogy osX-en is elvleg lehet fejleszteni az se rossz tényező...bár inkább a windows Xp /vista/7/8/10-es op rendszerek használatát kéne tudni azelőtt, hogy te metines fejlesztővé akarnál válni vagy ilyesmi...
-Továbbá elengedhetetlen a mysql adatbáziskezelés ismerete kezdő-haladó szinten,
-A webfejlesztés /ésvagy/ a Php programozás ismerete ~ ja a weboldallal szépen összefügg emez
-Bizonyos közösségi médiák ismerete se hátrány, + ha pl értesz ahhoz, hogy hogy kell egy szerónak egy facebook oldalt elkészíteni, managelni, meghírdetni és nem álhírekkel vagy saját hülyeségedből fakadóan megosztott Magyar v angol celebes baromságokkal telespammelni, akkor épp itt az ideje, hogy belekezdj valamibe...A szöveg csak illusztráció, én nem szabom meg mások hülyeségének és  baromságainak a gátat, ha ők valami agyhalott valóságsó nevenincs hülye sztárjával akarják kiplakátolni a metines oldalukat, hát tegyék nem az én saram "\_('')_/"
-Az SMF fórumok ismerete, kezdő-haladó szinten nem árthat,
-A céljaid és a célod felé vezető út ismerete.
-A játék védelmeinek és hibáinak ismerete szintén elengedhetetlen, ha tudod, hogy mire akarsz levédést v hibajavítást, akkor nagyobb eséllyel sikerülht stabil alapot alkotnod.
-Továbbá nem árthat ismerni a játékmenetet és az adott korok metines fejlesztéseit sem.
-És a hab a tortán: tudd mik a határaid és tudd, hogyha telepakolsz valamit egy csomó új-új-új dologgal, akkor annak előbb vagy utóbb olyan hatása lehet, hogy a régi élményt megtiporhatod vele.

Tanácsok:
Légy tisztában azzal, hogy mi hiányzik és mit kéne javítanod és törekedj arra, hogy vagy megpróbáld megoldani vagy megpróbáld nem elfelejteni, mert akk nagyobb esélyed van arra, hogy esetlegesen megkeresd a hibád megoldását.
Légy tisztában a játékosok tűrőképességével és ne halmozz fegyverhegyeket meg mobhegyeket, a régi mobok is jók, a régi eventek is jók, csak nem az év 365 napjának összes órájában. Ha halloween van akk essen csak sütőtök, ha december van akk essen csak miklós zokni; ha húsvét van, ja csak akkor essenek hímes tojások, mert amúgy elég bizar és keserédes lesz a játékmenet.Lehet, hogy a közönséged még a szemetet is beveszi, de legyél már igényes és ne halmozd az élvezeteket az unalomig!
Ha a játékosok túl sok contentet kapnak előbb v utóbb elunják a dolgot, célszerű bizonyos alkalmakkor nem azonnal rájukborítani az összes updatet, mert előbb talán megkéne szoknijuk, hogy hova is kerültek vagy pontosan azt, hogy milyen mountjuk ésvagy petjük van.Erős hasonlat jön: Te se örülnél, ha két teli zsákbamacskával arconvágnának és mikor felállnál kapnád máris a többit is.
A fejlesztések időbe kerülnek, a fejlődés időbe kerül, ezt tartsd tiszteletben, ne csinál egyik napról pvm  a másikra pvp szerót ugyanabból , mert akk a játékosaid tuti elhagyják a szeród.
Lehet nagyszerű az a cifra effekt meg minden, de azért egy adott mennyiségű karakternél már a gépeken is érződik, hogy a tárgyakon lévő effektek erősen megterhelhetik a régebbi gépeket.
Továbbá a +7-8-9-es tárgyak kiváltásgot képviseltek régen, adj már meg nekik annyi méltóságot, hogy legalább kihúzhassák már azt a fránya szerzetes lemezvért +7-et is.
Olvasd figyelmesen a fórumot és legyen saját véleményed is, viszont légy tekintettel mások véleményére és ötleteire is, mert ugye mindenkinek mások az elképzelései és a tervei és mindenki máshogy akar jobb metint csinálni, mégis egy közösség fejlesztőinek néha együtt kell működniük azért, hogy valami jót alkothassanak akár kis projektről, akár nagyobb dologról van szó!

~dunsztom sincs, hogy mért írtam, majd vki pm-ben leírhatná nekem a dolog kapcsán alkotott véleményét.
Egyszer sem fogadtam el pénzt a fejlesztésekért és egy fillért nem kerestem a metinnel, ítéljetek el és kövezzetek meg, teszek rá! Orevuár!