Szerző Téma: Find drop system bug  (Megtekintve 168 alkalommal)

Nem elérhető djmester

  • Intermediate
  • **
  • Hozzászólások: 255
  • Segített: 11
Find drop system bug
« Dátum: 2021-04-08, 16:36:35 »
Hali
Gondom akadt, a find drop by item rendszerrel.

A működési elve, annyi, hogy amikor rányomok hogy search akkor elküldi a szervernek a keresendő szót. ha van benne szóköz ha nincs lefuttat egy :

boost::algorithm::replace_all(nume_item, "_", " ");

a szerveren ,viszont errort, nem dob a build de mikor search-re rányomok ki crashel a szerver.
probáltam debugolni, néztem hogy a cmd ami megkap a szerver arg1 ként abban rendesen van a karakter sorozat , viszont amikor átadja a rendszer egy std::string-nek ott már kb --■ ad vissza ha ki iratom a kliensben.
tehát nekem az fura, hogy ezt adja vissza string ként.
próbáltam simán boost-ot megkerülve mert elvileg a Makefile-ba kellene beleírni valamit de erre nem jöttem rá mit és a nem boots::algorithm el replacelni hanem simán std::replace-vel hát ha de igazából mivel nekem a string is már gyanús nem tudom mi vérezhet. mivel az char[] arg1 az rendesen megjön és az is van benne amit én küldtem. Ha meg ezt megkerülve átadok a FindItemMonster függvénynek egy stringet mert azt vár pl "kard". akkor nem fagy ki csak ennél a résznél.
std::string name_monster(pMob->m_table.szLocaleName);

szóval valami az std::string el lehet valami ha jól értem. vagy jól következtetek :D


A cmg_general.cpp és az item_manager.cpp is ezt kéri
#include <boost/algorithm/string.hpp>
de ez ott van a helyén, mondjuk ha nem lenne akkor meg buildelésnél error-t dobna.

Valakinek van valami ötlete mit kéne a Makefile-ba írni,hogy használja a boost-ot vagy rossz az irány?
« Utoljára szerkesztve: 2021-04-08, 17:20:48 írta djmester »